Onze vereniging

Muziekvereniging Concordia IJlst is opgericht in 1897, als het 3e christelijke korps in Friesland.

Door de jaren heen heeft Concordia IJlst perioden van grote bloei gekend maar ook diepe dalen. Niettemin bestond Concordia IJlst in 2022, 125 jaar.

Concordia IJlst staat voor gezellig met elkaar muziek maken en op het puntje van je stoel zitten. Concordia IJlst is er voor iedereen, maar vooral voor de inwoners van IJlst. Als er wat te doen is, een kerstconcert, een Boppeslach of speciale evenementen. Je zal altijd op Concordia IJlst kunnen rekenen.

Concordia IJlst

Concordia IJlst komt uit in de 3de divisie. En doet minimaal 1 keer per jaar mee aan een concours. Er zal dan een groot stuk op de standaard staan.
Maar ook bij andere evenementen in IJlst is Concordia IJlst zeker van de partij. Concordia IJlst doet ook regelmatig mee aan festivals en evenementen buiten IJlst.

Concordia IJlst repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in m.f.c de Utherne te IJlst. Het hele jaar door, met uitzondering van de zomervakantie.

Concordia IJlst bestaat uit ongeveer 40 leden en kent oudere, maar ook veel jongere leden. Sinds 2023 staat Concordia IJlst onder leiding van Ellis Nijdam.
Concordia IJlst zit momenteel in een periode waar menige muziekverenigingen jaloers op zullen zijn: Een goede bezetting, een goede sfeer en een enthousiaste dirigent.

Tusken de Noaten

Concordia IJlst heeft naast het ‘grote korps’ ook nog een B-orkest, genaamd ‘Tusken de Noaten’.
Tusken de Noaten staat sinds 2022 onderleiding van Ellis Nijdam.

Tusken de Noaten bestaat hoofdzakelijk uit jeugd, maar ook een aantal volwassenen die nog niet op het niveau van het A orkest spelen.

Tusken de Noaten doet mee aan verschillende festivals verspreid door heel Noord-Nederland. Ook verzorgd Tusken de Noaten voor begeleiding bij verschillende concerten samen met Concordia IJlst.

Naast het vele musiceren zijn worden er jaarlijks ook diverse leuke sociale evenementen georganiseerd.
Tusken de Noaten repeteert elke vrijdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur.