Sinds november 2014 is Paulus de Jong uit Kollum dirigent van Concordia.Paulus-de-JongPaulus is geboren in 1981 en nu al een succesvolle dirigent.
Vanaf zijn 9e jaar speelt hij bugel , waarmee hij diverse solistenconcoursen won en een eervolle vermelding kreeg op het prestigieuze Prinses Christinaconcours.
Hij groeide op in de korpsenwereld en speelde o.a. solobugel bij de bekende en succesvolle brassband De Bazuin uit Oenkerk .
Met begeleiding van deze band won Paulus in 2007 de Europbrass solistenprijs in de hoogste divisie. Hij studeerde aan het prins Clausconservatorium in Groningen waar hij de studierichting HaFaBra-directie onder hoofdvakdocenten Klaas van der Woude en Tijmen Botma in 2008 succesvol afrondde.
Naast Concordia IJlst is Paulus op dit moment ook dirigent van de Brassband Blaast de Bazuin van Oude en Nieuwe Bildtdijk en 'Looft den heer' van Beetgumermolen.
Dat hij een succesvol dirigent is blijkt wel uit zijn nu al behoorlijke 'erelijst': 3 x kampioen bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, kampioen bij de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, 2 x Eurobrass Kampioen, Kampioen bij de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen in Belgiƫ en kampioen bij de Deutsche Brassband Meisterschaften